Trainingsacteur

Als trainingsacteur neem ik dagelijks andere rollen aan. Bij elke training kijk ik: welke vaardigheden moeten worden getraind, welke instrumenten zijn daarvoor inzetbaar, wie is je klant/ doelgroep/ cliënt, welke vormen kun je gebruiken? Samen met de trainer overleg ik het rollenspel: wat wil de trainer uit de groep halen? Vandaag speel ik de vuilnisman (nou ja, vrouw) die opeens contact moet leggen met de bewoners in de wijk. Morgen ben ik de verkoper  bij een groot bedrijf die klantvriendelijkheid weer op de agenda zet. Dan weer de patiënt tegenover een arts.

Als assessmentacteur is het belangrijk dat de competenties van de kandidaat zo goed mogelijk beoordeeld kunnen worden. Dat is de opdracht, daar moet ik naar op zoek. Hoe kan ik de kandidaat optimaal laten presteren? Ik daag uit, ik prikkel, ik vraag, ik weiger, ik vertoon weerstand. Na het rollenspel geef ik feedback, waar zowel de assessor als de kandidaat verder mee kunnen. Een assessment wordt gebruikt in sollicitatieprocedures, ontwikkelingstrajecten en bij loopbaanbegeleiding.

In het kort: men zet mijn vaardigheden in om eigen vaardigheden te kunnen oefenen, testen en beoordelen.

Advertentie
%d bloggers liken dit: