Klanten

‘Vanuit Ervarea werken wij al langdurig samen met Anneke. Een samenwerking die wat ons betreft nog vele jaren gaat duren. Los van het feit dat Anneke een bijzonder vrolijke en prettige vrouw is, is Anneke een professional! Ze schakelt als acteur moeiteloos tussen verschillende rollen en weet de deelnemers uit te dagen het beste van zichzelf te laten zien. Daarnaast geeft ze in trainingen waardevolle feedback vanuit de rol en vanuit haar eigen beleving waardoor de deelnemers een stap in hun ontwikkeling kunnen maken.‘ 

Wie ging je voor?

Profit en non-profit organisaties als: CMG, PCM, Xintrum, Hamer consult, USG, Marnix Onderwijscentrum, Essensia, Hogeschool Utrecht en Rotterdam, Koninklijke Schelde Groep, Universiteit Twente, Volksuniversiteiten, Ervarea, Scholen in de Kunst, de Watertaxi Rotterdam, Verkerk, Eurovite, Stadsring Amersfoort, Optidee.

Een paar opdrachten uitgelicht:

Bij een grote zorgorganisatie worden, door middel van scènes en oefeningen, de professionals, de mantelzorgers en vrijwilligers getraind in het omgaan met ‘Onbegrepen Gedrag’ bij mensen met dementie. Als acteur speel ik de rol van oudere, maar ook die van dochter of vrijwilliger. Als co-trainer verzorg ik de oefeningen.

Een bedrijf in schoonmaakmachines wil hun verkopers trainen in omgang met verschillende typen inkopers. Ik speel die inkopers op basis van karakteristieken die de trainer behandelt in de theorie tijdens de training. Zo leren de verkopers wat hun gedrag teweegbrengt  bij de verschillende types en hoe ze het gesprek kunnen beïnvloeden.

Koeriers die mobiele telefoons bij mensen thuis moeten afleveren kunnen in een training met mij oefenen wat ze zoal tegenkomen in de dagelijkse praktijk: de flauwe student, de kakmadam, iemand die geen Nederlands spreekt, de wanbetaler. Voor de opdrachtgever is het van belang dat het bedrijf in alle situaties klantvriendelijkheid uitstraalt.

Studenten in opleiding voor basisschooldirecteur moeten in een rollenspel hun competenties laten zien. In die rollenspelen ben ik afwisselend arrogante leerkracht, boze ouder of ongemotiveerde collega.

Als afsluiting van de begeleiding van een  sollicitatieproject oefent een kandidaat met mij de geleerde vaardigheden  in een fictief sollicitatiegesprek bij een bedrijf waar zij ook echt wil gaan solliciteren.

‘Anneke is sinds 2005 nauw betrokken als trainingsactrice bij mijn bedrijf waar ze in veel verschillende trainingen uitermate professionele rollenspelen neer heeft gezet. Haar inlevingsvermogen, acteertalent, goede feedback en kennis & ervaring o.a. op het gebied van communicatie en commercie zijn van zeer hoog niveau en dragen iedere keer weer bij aan de kwaliteit van de trainingen. Daarnaast is haar gevoel voor humor ontwapenend en zorgt ervoor dat mensen zich makkelijk openstellen om met haar te oefenen. Het is altijd een feest om met haar te werken!’

A. Dekker, Xintrum
Advertentie
%d bloggers liken dit: