Sollicitatie en Rollenspel coaching

Je hebt al een stap in de goede richting gezet: je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Eenmaal daar moet je laten zien en horen waarom ze echt jóu moeten hebben. Je moet je onderscheiden.

Hoe bereid je zo’n gesprek voor? Oefening! Je gaat in op lastige, onverwachte vragen en je onderzoekt met mij je sterke kanten. Door samen een gesprek te oefenen weet je wat je valkuilen kunnen zijn en ben je beter voorbereid.
Als er in het sollicitatietraject een rollenspel voorkomt, kun je dat ook met mij voorbereiden en oefenen. Hetzelfde geldt voor een elevatorpitch. Kortom:  je krijgt advies over je performance en tips om beter uit de verf te komen. Dit allemaal in niet meer dan 2 uur.

Tijdens mijn sollicitatieproces wist ik dat er bij de assessmentronde meerdere rollenspellen aan bod zouden komen. Aangezien ik mij hier zo goed mogelijk op wilde voorbereiden, heb ik Anneke benaderd om deze met mij te oefenen. Heel fijn om op deze manier het assessment in te gaan, het is toch echt anders dan alleen voorbereiding aan de hand van een assessmentboek. Anneke weet daarnaast ook precies waar je op moet letten tijdens een sollicitatiegesprek en heeft mij ook hier heel goede feedback en tips over gegeven. Daarnaast heeft ze mij ter voorbereiding van mijn pitch heel goed gecoacht en de puntjes op de i gezet. Anneke is een heel open en warm persoon, waarbij je je meteen op je gemak voelt. Dit maakt de samenwerking heel prettig – ik raad haar dan ook aan iedereen aan die een sollicitatiegesprek en/of assessment te wachten staat!!!

Emily (trainee bij Ahold)

Vandaag bij en met Anneke geoefend voor mijn sollicitatie gesprek. Rollenspel en sparren over motivatie en de competenties met voorbeelden daarbij.

Anneke is duidelijk en uitnodigend en heeft mij geholpen met het fijn(er) slijpen van voorbeelden.

Voor mij was vooral het rollenspel oefenen belangrijk, daar zag ik tegenop, maar met de tips en aanwijzingen van Anneke heb ik er nu vertrouwen in. Ze heeft duidelijk ervaring hiermee en laat in haar spel goed zien hoe mijn aanpak in het rollenspel effect heeft op haar ( in het rollenspel) . In de nabespreking kan ze goed benoemen wat mijn sterke punten zijn en waar ik nog aandacht aan kan schenken, maar heeft daar dan ook voorbeelden en vragen bij.

Bedankt Anneke!

Marlies (purser KLM)
Advertentie
%d bloggers liken dit: